KAM SE PODĚLI VŠICHNI MISTŘI???

Energie Kohouta se často také spojují s mistrovstvím. Tj. s dokonalým a precizním uměním v dané oblasti. Mistrovství je spojeno s kvalitou. Proto také Mistři byli vyhledávanými, protože byly zárukou kvalitního díla. Mistr byl také jediný, kdo mohl mít své žáky a učit je. Ať již to byl Mistr v oblasti vědění (vědy či zkoumání a bádání) nebo Mistři díla, kteří měli své učedníky. Každý Mistr si také pečlivě hlídal, aby jeho dílo bylo jasně rozpoznatelné mezi ostatními.

Image result for mona lisa

Mistři vynikali ve svých oborech a byli tak inspirací i vedením pro jejich následovníky.

Z hlediska dnešní doby bychom hovořili o prvních značkách. Ty se objevují již několik tisíc let. Jedny z prvních značek nacházíme na kamenech, které si Mistři kameníci značili svojí vlastní značkou. Kvalita kamene byla totiž zárukou kvalitní stavby, která přečká staletí. Abyste se mohli stát Mistrem, museli jste chodit mnoho let do učení k jinému Mistrovi. Pokud se vám dařilo, byli jste z učedníka povýšeni na tovaryše. Ale ani po té jste nebyli uznáni Mistrem. Museli jste odejít tzv. do světa na zkušenou. Mnoho let jste tak museli sbírat zkušenosti a pilovat své umění. Teprve po té jste mohli skládat mistrovské zkoušky. Ty se skládali v tzv. cechu, který sdružoval Mistry daného oboru. A protože cech byl zárukou kvality (a také vysokého výdělku), nepustili si Mistři mezi sebe nikoho, kdo by tuto kvalitu mohl ničit (a tím i jejich prestiž a budoucí výdělky). Pokud jste složili mistrovské zkoušky, mohli jste být vyhlášeni za Mistra a stát se členem cechu.

Image result for stone guild marks

Mistři dávali své značky na svá díla.

Stát se Mistrem znamená dlouho se učit od toho nejlepšího, pak sbírat několik let zkušenosti u ostatních. Pak se připravovat na těžké zkoušky a prokázat své mistrovství před ostatními Mistry oboru. Teprve pak jste se sami stali Mistry. Jedná se o poměrně dlouhou cestu, protože kvalita je energií Jangu a Jang je čas. Čím více času něčemu věnujete tím větší kvalitu vytváříte.

V naší moderní době je čas strašákem. Všichni chtějí vše hned. Převládá tak energie kvantity (Jin) nad kvalitou (Jang). Vy ale také víte, že Jang = funkce. Pokud tedy chcete zaručit dobrou funkci, musíte tomu věnovat dostatek času. Dnešní školství chrlí tisíce „mistrů“ každý rok. Stačí pár let studia „čehokoliv“ a už máte diplom – cechovní glejt. Ale tito „mistři“ dnešní doby nic neumí. Nejen že nemají dostatečné znalosti a vědomosti. Chybí jim dlouholetá praxe. A tak vytváříme stále více hmoty a nedostává se nám funkce. Vyrábíme tolik věcí, že nejsme schopni je spotřebovat, ale nepřinášejí nám žádnou kvalitu do života. Jíme jídlo, které není jídlo, lékaři nás léčí, ale nevyléčí, boty nám vydrží stěží jeden rok atd. Žijeme v době, kdy je jednodušší věci vyměnit, než opravit. Ale netýká se to jen věcí. Jde také o lidi. Přeneslo se to do vztahů a rodiny. Když partner nevyhovuje, hledáme si nového. Zakládáme během života několik rodin. Děti mají několik otců a matek….. Nedostatečnou funkci však nikdy nemůžete nahradit kvantitou.

Related image

Kvalita přetrvá, kvantitu musíte stále obnovovat – tzv. honit se za majetky.

Obrovská nerovnováha kvantity nad kvalitou ničí krásu a kvalitu životů většiny lidí. Dělají spousty různých věcí velmi krátkou dobu. Tím si nic nemohou užít. Prožijí možná mnoho, ale neužijí si nic. Pokud si chcete život užít, musíte být jako Mistři. Věnovat se tomu, co máte rádi, co vás naplňuje delší dobu. Tak dlouho, dokud vám čas nepřinese požadovanou funkci. A bez správné funkce nic nefunguje, ani život.

CHCETE POZNAT CHARAKTER SVÉ OSOBNOSTI? PŘEČTĚTE SI NAŠI NOVOU KNIHU:

Knihu můžete zakoupit ve všech větších knihkupectvích nebo např. zde: http://neoluxor.cz/beletrie/cinske-horoskopy–256615/

VÍCE ZÁŘIJOVÝ HAPPYWEEK:

Uložit

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.